هذه الطريقة أسهل طريقة لعمل الكيكه وانجح طريقه
المقادير
…
كوب لبن او كوب عصير برتقال
3 بيضه
نص كوب سمن
2 كوب سكر
2 ونص كوب دقيق ل 3 كوب على حسب ماتحسى ان الكيكه متجانسه مع بعضها ومش خفيفه
2 ملعقة كاكاو
5 ملاعق جوز هند
قشر 2 يوسفى
باكو بيكنج بودر
الطريقه
نجيب الخلاط العادى
ونحط فيه كل المقادير السايله
السمن واللبن والسكر وقشر اليوسفى والبيض
ونضربهم بالخلاط كويس
وبعد كده نخلط معاهم الدقيق والبيكنج بودر وجوز الهند ونخلطهم كويس
وباتجاه دائرى واحد
ونغلف صينيه بالسمن وعليها رشة دقيق حتى لا تلتصق الكيكه
ونضع نصف الكيكه والباقى نخلطه بالكاكاو ونحطه بتشكيلات بالصينيه
نكون شغلنا الفرن من بداية تجهيزنا الكيكه
ونحط الصينيه بالرف العلوى ونتركها مدة نص ساعه بنار متوسطه ومع عدم فتح
باب الفرن حتى لا تهبط الكيكه
وبالف هنا وشفا باذن الله
بالنسبه لقشر ا ليوسفى بيدى نكهه وريحه خطيره للكيكه وانا بموسمه بحتفظ
بقشره بالديب فريزر لحين استعماله باى وقت بالسنه
المقادير
…
كوب لبن او كوب عصير برتقال
3 بيضه
نص كوب سمن
2 كوب سكر
2 ونص كوب دقيق ل 3 كوب على حسب ماتحسى ان الكيكه متجانسه مع بعضها ومش خفيفه
2 ملعقة كاكاو
5 ملاعق جوز هند
قشر 2 يوسفى
باكو بيكنج بودر
الطريقه
نجيب الخلاط العادى
ونحط فيه كل المقادير السايله
السمن واللبن والسكر وقشر اليوسفى والبيض
ونضربهم بالخلاط كويس
وبعد كده نخلط معاهم الدقيق والبيكنج بودر وجوز الهند ونخلطهم كويس
وباتجاه دائرى واحد
ونغلف صينيه بالسمن وعليها رشة دقيق حتى لا تلتصق الكيكه
ونضع نصف الكيكه والباقى نخلطه بالكاكاو ونحطه بتشكيلات بالصينيه
نكون شغلنا الفرن من بداية تجهيزنا الكيكه
ونحط الصينيه بالرف العلوى ونتركها مدة نص ساعه بنار متوسطه ومع عدم فتح
باب الفرن حتى لا تهبط الكيكه
وبالف هنا وشفا باذن الله
بالنسبه لقشر ا ليوسفى بيدى نكهه وريحه خطيره للكيكه وانا بموسمه بحتفظ
بقشره بالديب فريزر لحين استعماله باى وقت بالسنه