طريقة عمل ، طاجين اللحم بالخرشوف

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل ، طاجين اللحم بالخرشوف

مُساهمة من طرف kuikui في الثلاثاء يوليو 17, 2012 8:41 am

السلام عليكم

اليوم جبتلكم طاجن عملتوا امبارح
اللحم بالخرشوف
المقادير
* كيلوا لحم اي نوع
* كيلوا خرشوف
* بصلتين
*3 فصوص ثوم
* زيتون
* ملح
*فلفل اسود
* ربطة صغيره من القزبرة
* حامض
* زنجبيل
* ملون للطعام او زعفران
* زيت زيتون وزيت مائدة

[size=21]الطريقة

ناخد الخرشوف ننظف كويس زى ما مبين فى الصور


ايوة هو دا الخرشوف


مش عارفه بتسموه ايه بالمصري
يتنظف ويتقطع زى كدا


وبعدين ناخد طنجرة
ونحط فيها شويه زيت زيتون وزيت المائدة
قيمة نصف كاس ممزوجين
ونحط اللحم والثوم والبصل لى نقطع قطع صغيرة

وبعدها
نحط الخرشوف فقها ونضيف كل الثوابل باستثاء ربطة القزبرة والزيتون والحامض


ونحطها على النار ونظيف ليها 4 كؤوس ماء
يعنى المقدار لى تستوى بيه اللحم والخرشوف
ولو عندك طنجرة الضغط يبقى ساعة الا ربع وتجهز لو لالا
يبقى ساعة ونصف
وانتى وشطرتك
ولما تنضج نضيف ربطة القزبره
ونخليها تغلى شويه


وقبل ما نحطه فى الطبق نضيف ليها نصف حامض مرقدة وزيتون
وتتقدم فى طبق بالشكل دا
بالهنا والشفا
بس الصوره الاخير مش واضحة كويس مليش دعوة
عملت لى عليا

وبياكل بالخبز المغربي
بالف هنا وصحة
[/size]
avatar
kuikui
المدير العام
المدير العام

الجنس الجنس : ذكر الْمَشِارَكِات الْمَشِارَكِات : 172 نقاط نقاط : 245 السٌّمعَة السٌّمعَة : 5 العمر العمر : 15 العمل/الترفيه العمل/الترفيه : الحمد لله .

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

رد: طريقة عمل ، طاجين اللحم بالخرشوف

مُساهمة من طرف الزعيم في الخميس يوليو 26, 2012 11:58 am

أشكرك اخي ابن الاسلام على الطرح المميز كعادتك
وصفة جميلة .. ما عدمنا من جديدك
avatar
الزعيم
المدير العام
المدير العام

الجنس الجنس : ذكر الْمَشِارَكِات الْمَشِارَكِات : 5645 نقاط نقاط : 10629 السٌّمعَة السٌّمعَة : 235 العمل/الترفيه العمل/الترفيه : étudient

http://www.sidiamer28.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى